Novosti

Bivši šef Opela napustio VinFast u rekordnom roku

Bivši šef Opela napustio VinFast u rekordnom roku
Foto: Vinfast promo | Bivši šef Opela napustio VinFast u rekordnom roku

Nije česta pojava da neko siđe sa funkcije izvršnog direktora nekog proizvođača automobila poslije svega nekoliko mjeseci u kompaniji.

Upravo to se dogodilo u VinFastu, vijetnamskom brendu električnih automobila, koji je upravo napustio Mihael Lošeler, do nedavno šef te marke.

Kako stoji u zvaničnom saopštenju, Lošeler je kompaniju napustio "iz ličnih razloga", i to je sve što znamo o razlozima odlaska njemačkog menadžera.

Prije vijetnamskog preduzeća u koje je stigao sa ciljem da od njega napravi globalni brend, Lošeler je radio za Volkswagen grupaciju u Americi, a neko vrijeme je proveo i na čelu Opela. U njegovom saopštenju stoji uobičajeno - da želi sreću VinFastu i da vjeruje da će postati globalni EV brend.

Ova promjena dolazi u vrlo nezgodnom trenutku za VinFast. Naime, vijetnamska marka bi trebalo da tokom januara na sajmu CES u Las Vegasu predstavi čak tri noviteta. Riječ je o električnim vozilima koja su smještena u A, B i C segment, čime bi trebalo da se kompletira gama ovog brenda.

Lošelera će na mjestu šefa zamijeniti bivša koleginica Le Ti Tu Tuj. Inače, Mihael Lošeler bio je na ovoj funkciji manje od pola godine, jer je u julu stigao u Vijetnam, prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije