Novosti

Brazilci otkrili kako izgleda redizajnirani Sandero

Brazilci otkrili kako izgleda redizajnirani Sandero
Foto: Renault | Brazilci otkrili kako izgleda redizajnirani Sandero

Prošlo je pet godina od debija druge generacije Dacie Sandero. Pristupačni kompakt Renaultovog podbrenda biće ovježen za sljedeću godinu.

Nažalost, nije u pitanju nova generacija, iako će unapređenja biti značajna.

To je jasno već na osnovu prvih zvaničnih fotografija koje je objavio Renault Brazil, gdje se Sandero prodaje pod oznakom francuskog giganta.

U prvom planu su prednji i zadnji dio automobila, koji su značajno izmenjeni, a u poređenju sa aktuelnim modelim, drugačiji su farovi u obliku slova C sa LED oznakom, prednja maska koja više ukazuje na to da je u pitanju Renault, a ne Dacia, sportskiji dizajn prednjeg branika, te hauba koja je produžena i više "pada" ka prednjoj maski.

Sandero je dobio i nova zadnja LED svetla koja takođe poručuju da je u pitanju Renault, koja mu daju dinamičniji izgled.

Zadnji branik je takođe izmjenjen, ali brojne karakteristike pokazuje da je u pitanju ista generacija modela.

Važna stvar na koju ukazuju ove fotografije je i njihov potpis sa "cvt-front" i "cvt-back" što najavljuje da bi Sandero mogao da dobije automatski mjenjač, vjerovatno Nissanov XTronic.

Što se tiče pogona, oznaka 1,6 jasno ukazuje da je u pitanju SCe 116 atmosferski benzinac sa 115 KS, koji u verziji sa pogonom na metanol, koji je omiljeno gorivo u Brazilu, razvija tri "konja" više.

Pitanje je da li će ovaj motor uopšte da bude u ponudu u Evropi, gde se očekuje da ulazna varijanta bude 1,0-litarski SCe turbo-benzinac.

Nema fotografija unutrašnjosti, gdje se takođe očekuju brojne izmjene, prije svega kvalitetniji materijali kontrolne table.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije