Novosti

Britanci zabranili reklamu za Polo

Britanci zabranili reklamu za Polo
Foto: PrintscreenYoutube | Britanci zabranili reklamu za Polo

Britanska uprava za standardne oglašavanja (ASA) zabranila je reklamu za novi Volkswagen Polo u kojoj je akcenat na sigurnosnim sistemima.

Reklama je zabranjena na Ostrvu jer je pomenuta uprava procjenila da je "pretjerana" i da promoviše oslanjanje vozača na tehnologiju. 

U pomenutoj reklami vidimo kako otac brine zbog svog sina koji obožava ekstremne sportove pa mu se često dešavaju nesreće. 

Nekako je "pregurao" tricikle, bicikle i motore, a onda je na red došao putnički automobil. 

Otac djeluje prestravljeno jer će njegov sin da vozi, a tokom vožnje upravo pomenuta tehnologija sprečava nekoliko udesa, uključujući i gaženje pješaka. 

Šestoro osoba se žalilo ASA jer reklama ohrabruje opasnu vožnju pretjerano ukazujući na prednosti sigurnosnih sistema u automobilu. 

Volkswagen je odbio žalbe, istakavši da u reklami ne postoji ništa što "toleriše ili ohrabruje opasnu, nametljivu, nepromišljenu i nedogovornu vožnju". 

Njemačka kompanija je opisala vozača kao "nespretnog, nesrećnog i nesrećama sklonog", što je jasno pokazano kroz "komično pretjerane" scene. 

VW je takođe naglasio da bi bilo nemoguće reklamirati bezbjednosne tehnologije poput onih iz reklame bez pokazivanja potencijalno opasnih situacija, i da je kompanija sarađivala sa regulatornim telima kako bi se osiguralo da su njihove bezbjednosne tehnologije prikazane na "tačan i odgovoran način". 

Međutim, ASA se nije složila sa tvrdnjama VW, istakavši da opis opasnih situacija u reklami pokazuju da neodgovorni vozači mogu da se "oslone" na bezbjednosne sisteme vozila.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije