Novosti

Bugatti ove godine dostavio 70 modela Chiron širom svijeta

Bugatti ove godine dostavio 70 modela Chiron širom svijeta
Foto: N.N. | Bugatti ove godine dostavio 70 modela Chiron širom svijeta

Bila je ovo produktivna godina za Bugatti. Čak 70 jedinica modela Chiron je dostavljeno mušterijama širom svijeta, čime je kompanija čije je sjedište u gradu Molsheimu, ostvarila svoj cilj.

Kompanija je primila više od 300 rezervacija za svoj novi model, bez obzira na činjenicu da on košta preko 2,5 miliona dolara. S obzirom da je Bugatti najavio da će proizvesti samo 500 jedinica ovog modela, ostalo je još manje od 200 dostupnih automobila.

Izvršni direktor kompanije, Volfgang Durhajmer, je izjavio da je ogroman uspjeh za kompaniju to što je uspjela da dostavi planiranih 70 automobila u prvoj godini proizvodnje modela Chiron. On je dodao da su njima najvažnije performanse, te da se i uprkos tome trude da kupci što manje vremena čekaju na svoj automobil.

Evropa, gdje je registrovano 43% od ukupnog broja prodatih automobila je najveće tržište Bugattija, a nakon nje slijede SAD i Kanada sa 26%.

Nasljednik Veyron-a, model Chiron, koji je predstavljen na sajmu automobila u Ženevi, 2016. godine posjeduje W16 quad-turbo agregat zapremine osam litara, koji razvija 1.479 konjskih snaga i 1.600 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući ovom agregatu ali i aerodinamičnoj karoseriji, Chiron od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,5 sekunde, a njegova maksimalna brzina tek treba da bude objavljena. Biće zanimljivo vidjeti da li će Chiron pokušati da obori rekord za najbrži automobil na svijetu koji trenutno drži Koenigsegg Agera RS, sa brzinom od 457,94 km/h.

(Bugatti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije