Novosti

Cadillac predstavio prvi električni SUV

Cadillac predstavio prvi električni SUV
Foto: Cadillac promo | Cadillac predstavio prvi električni SUV

Američki proizvođač luksuznih automobila objavio je fotografije koncepta Lyriq kao najavu budućeg serijskog SUV modela na struju.

Kada je prije desetak godina Tesla najavio svoju prvu električnu luksuznu limuzinu, veliki tradicionalni proizvođači automobila nisu tome pridavali previše značaja, prenosi B92.

U međuvremenu, trendovi su se promenili, pa sada i premijum brendovi, poput Mercedesa, Jaguara, Audija i BMW-a, u svom portfoliju imaju bar po jedan produkcijski električni automobil.

Cadillac možda kasni za evropskom konkurencijom u tom smislu, ali će konceptom Lyriq i budućim produkcijskim SUV modelom na struju pokušati da nadoknadi zaostatak.

Cadillac Lyriq je prvi automobil General Motorsa koji je postavljen na novu, modularni mehaničku platformu namijenjenu električnim vozilima.

Za skladištenje električne energije su upotrebljene takođe General Motors baterije kapaciteta od 100 kWh, koje obezbjeđuju autonomiju od oko 480 km, dok je automobil moguće dopuniti na brzim punjačima snage preko 150 kW.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije