Novosti

CarGo predstavio brzi punjač za električne automobile

CarGo predstavio brzi punjač za električne automobile
Foto: Pixabay/geralt | CarGo predstavio brzi punjač za električne automobile

Kompanija CarGo predstavila je u Beogradu svoj prvi superbrzi punjač za električne automobile, čija je jačina 50 kilovata i koji se puni za sat vremena, saopšteno je danas iz kompanije.

Ovaj superbrzi punjač prvi je u nizu koji je kompanija namijenila da kupi i postavi širom zemje.

Direktor kompanije CarGo Tećnologies Vuk Guberinić rekao je da je punjač jačine 50 kW još jedan doprinos kompanije CarGo zelenoj agendi Srbije.

"Ovaj punjač namenjen je članovima udruženja CarGo koji pružaju uslugu sa električnim automobilima. Pored postojećih, ni ovaj punjač nije dovoljan za potrebe samih partnera. Nastavićemo sa predvodničkom ulogom u ovom domenu, a ujedno se nadamo da je ovo dodatan podstrek za instaliranje novih punjača, a sa većim brojem punjača biće i veća zainteresovanost građana za električne automobile", rekao je Vuk Guberinić.

CarGo Tehnologies, kompanija sa najvećim brojem pređenih zelenih kilometara u Srbiji, već dvije godine radi sa električnim automobilima. CarGo je nedavno predstavio i brend električnih automobila MG, koji je samo jedan u nizu električnih automobila, a Guberinić se osvnuo na isplativost korišćenja električnih automobila.

"Novi automobil britanskog brenda koji je kupila najveća kineska fabrika automobila Saic Motors. Elektrifikacija je nezaustavljiv trend u svetu, a taj trend došao je i u Srbiju. Pored ciljeva iz domena održivog razvoja, isplativost električnih automobila se više puta pokazala u praksi", zaključio je Guberinić.

Da se ovaj automobil napuni od nula odsto do potrebnog kapaciteta baterije potrebno je od 45 min do sat vremena.

Kupovinu i ugradnju punjača finansirala je kompanija CarGo Tehnologies, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije