Novosti

Cijena modela Polestar 1 će biti između 130 i 150 hiljada evra

Cijena modela Polestar 1 će biti između 130 i 150 hiljada evra
Foto: Ilustracija | Cijena modela Polestar 1 će biti između 130 i 150 hiljada evra

Za sada je u planu samo pretplata na ovaj model, ali postoje šanse da će se on prodavati i na tradicionalan način.

Za sada, planovi kompanije su da ljudi zapravo neće moći da kupe ovaj automobil, već će on biti dostavljan sa planom za pretplatu koji ima jasno određeno vrijeme, odnosno rok trajanja ugovora, na dvije ili tri godine. Ovaj model se već može poručiti onlajn, iako će se sa njegovim dostavljanjem početi tek od druge polovine 2019. godine. Kada pretplatnički ugovor istekne, automobil mora biti vraćen kompaniji, ili će ga kompanija preuzeti od klijenata. Zatim će vozilo biti restauirano i prodavaće se kao polovni automobil, takođe preko preplate.

Međutim, sada postoje šanse da se ti planovi kompanije i promjene, i da Polestar prodaje svoj automobil na tradicionalna način. Ako se to ikada desi, ova mašina od 600 konjskih snaga će imati cijenu između 130 i 150 hiljada evra po rečima potpredsjednika kompanije Dankana Forestera.

Naravno, tu je i pitanje ograničenog broja automobila jer će se godišnje proizvoditi samo 500 primeraka. Velike su šanse da će 300 automobila biti rezervisano za kinesko, a po 100 za evropsko i američko tržište.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije