Novosti

Citroen C5 X ide put Australije

Citroen C5 X ide put Australije
Foto: Citroen promo | Citroen C5 X ide put Australije

Novi Citroenov model iz D segmenta okušaće sreću i na australijskom tržištu.

Citroen je u svom stilu riješio da bude hrabar i izađe iz standardnih okvira limuzina/karavana, te je sa novom generacijom C5 ponudio nekakav kros-liftbek i stvorio potpuno unikatan automobil.

Primarna meta za C5 X jeste kinesko tržište, a inače se i proizvodi u ovoj zemlji. Apetiti u Evropi su znatno manji, Citroen je po premijeri ovog čudnovatog vozila naveo da vjeruje da će godišnja prodaja na Starom kontinentu iznositi negdje oko 20.000 jedinica.

No, rukovodstvo Citroena u Australiji zatražilo je od matične kuće dozvolu da novitet dođe i u tu državu. Oni vjeruju da bi kombinacija njegovog unikatnog izgleda uz koketiranje sa SUV segmentom zbog većeg odstojanja vozila od tla mogli da budu vrlo privlačni argumenti za brojne kupce u zemlji kengura.

U australijskom ogranku Peugeot-Citroena ističu da trenutno razmatraju u kakvoj konfiguraciji bi C5 X trebalo da bude za australijske potrošače. Tamošnji mediji vjeruju da će Citroen ponuditi plug-in hibridno izdanje, s tim da neki od njih tvrde da bi to mogla biti i jedina opcija za pogon. Podsjetimo, Citroen od starta nije uvrstio u ponudu dizel agregate.

Po svemu sudeći, C5 X će stići u Australiju tokom trećeg kvartala 2022. godine, prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije