Novosti

DS4 počeo da silazi sa proizvodnih traka u Riselshajmu

DS4 počeo da silazi sa proizvodnih traka u Riselshajmu
Foto: DS4 promo | DS4 počeo da silazi sa proizvodnih traka u Riselshajmu

Startovala je proizvodnja novog modela premijum kuće DS. No, iako se radi o francuskom proizvođaču, montaža se vrši sa druge strane rijeke Rajne.

Opel je dobio zaduženje da proizvodi DS4 u svom pogonu u Riselshajmu. Logična odluka, jer će odatle dolaziti i nova generacije Astre, vrlo sličnog modela pomenutom premijum adutu, jer koriste istu platformu, a dijele i veći dio palete motora.

Inače, sada već bivša Astra K proizvodila se u Glivicama u Poljskoj i tamo broji posljednje dane, jer će 30. novembra i zvanično otići u istoriju.

Stellantis je još davno riješio da će DS4 dolaziti iz Riselshajma, jer su željeli da otvore više prostora za fabriku u Muluzu, gdje se inače montira vrlo popularni Peugeot 3008, ali i DS7 Crossback.

Mihael Levald, šef pogona u Riselshajmu rekao je da su ponosni jer imaju čast da proizvode jedan premijum model.

“Prvo DS4, pa onda i Opel Astra, oba modela sa plug-in hibridnim opcijama, a od 2023. stižu i električni automobili što našu fabriku uvodu u novu ere elektromobilnosti”, istakao je Levald.

Možda će početak proizvodnje DS4, a zatim i nove generacije Astre biti dovoljno ubjedljiv da ubjedi nezadovoljne radnike Opela u Njemačkoj u svijetlu budućnost tamošnjih fabrika pod Stellantisom, prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije