Novosti

Da li će nova Panda biti najjeftiniji električni automobil?

Da li će nova Panda biti najjeftiniji električni automobil?
Foto: Fiat | Da li će nova Panda biti najjeftiniji električni automobil?

Fiat je već decenijama lider u kategoriji malih gradskih automobila, a dolaskom nove generacije modela Panda očekuje se da nastavi tu tradiciju.

Aktuelna, treća generacija ušla je u svoju drugu deceniju postojanja, a zanimljivo je da joj pritom popularnost gotovo ne jenjava.

Međutim, Stellantis ima velike planove, posebno kad je riječ o novoj generaciji ovog automobila. Nova Panda imaće isključivo električni pogon, a u ponudi će se pozicionirati ispod električnog Fiata 500e.

Nova generacija stiže već ovog proljeća, a pretpostavlja se da će se uveliko oslanjati na koncept Centoventi iz 2019. godine. Cilj je jednostavnim dizajnom i oskudnijom ponudom opcija smanjiti troškove proizvodnje, ali uz zadržavanje prilagodljivosti potrebama kupaca.

Zato se modularnost zadržala kao centralna tema, i to kroz 4U program personalizacije koji će nuditi 4 varijante krova, 4 vrste branika, 4 tipa felni i 4 boje karoserije.

U kabini se pak omogućava trenutno prilagođavanje "plug-and-play" pristupom, pa je moguća i naknadna nadogradnja.

Cijena još nije poznata, ali očekuje se da bi Panda mogla da startuje od nekih 18.000 evra za verziju ograničenih mogućnosti, posebno po pitanju radijusa kretanja.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije