Novosti

Da li je ovo izgled serijskog BMW-a XM?

Da li je ovo izgled serijskog BMW-a XM?
Foto: Pixabay | Da li je ovo izgled serijskog BMW-a XM?

Tranzicija nekog konceptnog automobila u serijski obično biva razočaravajuća, ali u slučaju BMW-a XM, to vjerovatno neće biti slučaj, jer teško da išta može biti estetski kontroverznije pojave od dotičnog koncepta.

Kolesa.ru nas je kao po običaju častila nezvaničnim renderima, kroz koje uglavnom precizno pogađa kako će budući serijski modeli izgledati.

BMW je već najavio da će finalna verzija zadržati oko 90 odsto stajlinga koncepta. Preostalih 10 odsto je na spekulativan način ruska ekipa utkala u novi PHEV SUV, s regularnim ručkama vrata i manje agresivnim prednjim odbojnikom.

Dizajn prednjeg dijela krase razdvojeni farovi, krajnje netipični za bavarsku marku, mada je zadnji dio taj koji je definitivno kontroverznji, s širokom signalnom grupom nesvakidašnje forme i u najmanju ruku "čudnom" postavkom kvarteta završetaka izduvnih cijevi. Dvotonski naplaci su u velikoj mjeri zadržani, dok se umjesto velikog "BMW" natpisa na centralnim čepovima nalazi uobičajeni plavo-bijeli "propeler".

Bočni retrovizori oštrih uglova s koncepta su mesto ustupili konvencionalnijim M rješenjima, dok je gornja zatamnjena karakterna linija uklonjena, baš kao i slično rješenje na bočnim pragovima, koji su dobili hromirani tretman.

Neko će reći "ljepota je u oku posmatrača“, ali ono što je sigurno je da će XM za 2023. biti najsnažniji serijski BMW do sada, pogonjen "plug-in" hibridnim sklopom s V8 motorom, koji će isporučivati oko 750 ks. Do tada, M5 CS će biti vlasnik te titule sa 635 konja (bez hibridne asistencije).

Drugi izdvojeni M model nakon kultnog M1, s prodajom kreće krajem sljedeće godine.

(Vrele gume)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije