Novosti

Dacia Spring se sprema za atak na britansko tržište

Dacia Spring se sprema za atak na britansko tržište
Foto: Dacia promo | Dacia Spring se sprema za atak na britansko tržište

Rumunski niskobudžetni električni krosover uskoro bi trebalo da pređe Lamanš.

Denis le Vot, šef Dacije, izjavio je da još nije donijeta konačna odluka u vezi sa plasmanom Springa u Veliku Britaniju.

"Stvari za sada djeluju pozitivno, ali još nismo ništa riješili. Znaćemo sve do kraja godine ili najkasnije do januara 2022", istakao je Le Vot.

On je dodao da prema njihovim procjenama u Evropi trenutno cirkuliše 15 miliona ljudi koji putuju na posao koristeći automobil, s tim da čak 60 odsto njih koristi vozilo za vrlo kratke relacije. Upravo potonjim korisnicima bi Spring bio idealan automobil sa svojom autonomijom od 230 km.

Sićušni krosover iz A segmenta već je pokazao da ima veliki komercijalni potencijal. Dacia je nedavno saopštila da je inkasirala više od 40.000 narudžbina za ovaj EV, te da mjesečno primaju oko 5.000 novih porudžbina.

Spring je uspio i da se probije u sam vrh liste najpopularnijih električnih automobila na evropskom tlu. U oktobru je bio na visokoj trećoj poziciji sa 5.277 registracija, a bolji od njega bili su samo Volkswagen ID.3 i Renault Zoe.

Sigurno je da bi ulazak na britansko tržište, gdje postoji veliki apetit za električnim četvorotočkašima, dodatno ojačao prodaju pristupačnog Springa, prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije