Novosti

Dacia privukla nove kupce zahvaljujući modelu na struju

Dacia privukla nove kupce zahvaljujući modelu na struju
Foto: Dacia promo | Dacia privukla nove kupce zahvaljujući modelu na struju

Godinu dana nakon svjetske premijere, u oktobru su počele isporuke modela Dacia Spring prvim kupcima.

Vlasnici koji su svoj primjerak ovog električnog automobila naručili između marta i juna krenuli su u prodajne salone da preuzmu vozila.

Program rezervacije Springa pokrenut je najprije u nekoliko velikih evropskih zemalja, kao što su Francuska, Italija, Njemačka, Španija, ali i u Rumuniji.

Za tri mjeseca na taj način je upisano preko 16.000 prednarudžbina, da bi broj prijavljnih potencijalnih kupaca nastavio da raste u narednom periodu, tempom od preko 5.000 rezervacija mjesečno.

Dacia Spring je prvi serijski automobil rumunskog proizvođača na električni pogon.

Pokreće ga elektromotor od 33 kW/44 KS koji se napaja iz baterije kapaciteta 26,8 kWh. Dacia navodi da je autonomija u vožnji do 305 km (WLTP gradski ciklus) odnosno do 230 km (WLTP kombinovani ciklus vožnje).

Ovaj prvi rezultat je veoma značajan, s obzirom da je riječ prije svega o gradskom automobilu, što Spring čine izuzetno konkurentnim modelom za većinu Evropljana koji u prosjeku prelaze samo oko 30 km dnevno.

U Francuskoj se, na primjer, nudi na lizing uz uplatu od 7.114 evra i 48 mjesečnih rata od po 89 evra. Kako se navodi, čak osam od 10 kupaca Springa u Francuskoj prvi put kupuju neko Dacia vozilo.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije