Novosti

Dacia smislila jeftinu zamjenu za ekran osjetljiv na dodir

Dacia smislila jeftinu zamjenu za ekran osjetljiv na dodir
Foto: N.N. | Dacia smislila jeftinu zamjenu za ekran osjetljiv na dodir

Ne mora svaki novi automobil da ima skup multimedijalni sistem sa velikim ekranom.

Dacia važi za niskobudžetnog evropskog proizvođača, pa ako je već tako, zašto ne bi ponudila i neka pristupačna rješenja kada je u pitanju multimedijalni sistem, prenosi B92.

Kupci nove generacije modela Sandero imaju mogućnost da i u najjeftinijim paketima opreme koriste sadržaje koji su uglavnom rezervisani za vlasnike skupljih verzija ovog automobila.

Dovoljno je da vozač posjeduje smartfon, a Dacia je obezbijedila sve ostalo.

Na mjestu gdje se kod skupljih modela nalazi touchscreen multimedijalnog sistema, bazični Sandero ima univerzalno ležište u koji se može smjestiti i fiksirati bilo koji smartfon uređaj.

Sve što vozač treba da uradi je da instalira odgovarajući aplikaciju i poveže telefon putem Bluetooth konekcije sa vozilom.

Nakon toga, na ekranu smarfona na raspolaganju su mu uobičajene funkcije multimedijalnog sistema, kao što je navigacija, radio, muzički sadržaji, a može i da jednostavno i bezbijedno obavlja hands-free telefonske razgovore ili da pristupi podacima sa putnog kompjutera automobila.

Što je još važnije, mnoge od ovih funkcija može da koristi i preko komandi na volanu, ne skidajući pogled sa puta, što je veoma važno za bezbjednost u vožnji.

Ovaj paket Dacia naziva Media Control i, pored ostalog, uključuje i dva zvučnika i USB priključak na komandnoj tabli, u neposrednoj blizini smartfona.

Kada se automobil ne koristi, smartfon se jednostavno izvadi iz ležišta, a otvor prekrije poklopcem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije