Novosti

Daimler investira 30 miliona dolara u leteći taksi

Daimler investira 30 miliona dolara u leteći taksi
Foto: Ilustracija | Daimler investira 30 miliona dolara u leteći taksi

Inovativna njemačka kompanija Volocopter je dobila finansijsku injekciju od oko 30 miliona dolara od kompanije Daimler, investitora Lukaša Gadovskog i drugih.

Ova kompanija trenutno radi na projektu letećih električnih taksija nazvanim VTOL (eVTOL).

Nove investicije i finansijski stimulans će, kako kažu iz Volocopter kompanije, ubrzati proces stvaranja serijskog modela letećeg taksija i pomoći će im da osvoje trežište letećih taksija koji su bezbjedni, tihi i ekološke letelice sposobne da prevoze dva putnika.

Prve javne demonstracije će biti održane u saradnji sa RTA (Roads and Transport Authority) tokom zadnjeg kvartala ove godine u Dubajiu. Dubai je izabran zato što želi da 25 posto transporta do 2030. godine obavljaju upravo ovakve mašine.

Volocopter vidi Daimler grupu kao ključnog strateškog partnera jer su automobilske kompanije sve više zainteresovane za prevozna sredstva budućnosti, a za Gadovskog kažu da ima iskustvo sa pokretanjem novih tehnologija, koje će im biti od neporcjenjive važnosti. 

Kako bi ubrzali proces razvoja i komercijalizacije, oni će unajmiti nove inženjere čija je specijalnost razvoj sistema letenja i softvera. U međuvremenu, kompanija lansira i novi veb sajt.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije