Novosti

Danas besplatan tehnički pregled u Novom Gradu

Danas besplatan tehnički pregled u Novom Gradu
Foto: Arhiva / Ilustracija | Danas besplatan tehnički pregled u Novom Gradu

Stručni tim Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske u saradnji sa Auto-moto društvom "Una" i Policijskom stanicom Novi Grad realizuje danas na području ove opštine akciju "Da li vozite tehnički ispravno vozilo - provjerite".

Vozači imaju priliku da besplatno preventivno kontrolišu tehničku ispravnost vozila na pokretnom tehničkom pregledu.

Predrag Likokur iz AMS-a rekao je da se tokom ove tradicionalne akcije kontrolišu amortizeri, svjetlosni uređaji, kočiona tečnost i instalacija za gas, ako je ima u vozilima.

"Ukoliko ima nekih nepravilnosti, ukažemo vozačima šta treba da otklone kako bi njihovo vozilo bilo bezbjedno za vožnju. U ljetnom periodu obično su suvi kolovozi i zbog toga su vozači opušteniji, voze brže, pa je i više saobraćajnih nezgoda", rekao je on.

Likokur je naveo da se vozačima savjetuje i da koriste ljetne gume jer se tokom ljeta zimske više troše i do zime nisu funkcionalne koliko bi bile da su uskladištene.

On je dodao da se, u odnosu na ranije, vozni park podmlađuje i da su vozila ispravnija.

Likokur je rekao da se svake godine tokom akcije "Da li vozite tehnički ispravno vozilo – provjerite", prilikom besplatnih tehničkih pregleda kontroliše 300 do 400 vozila, a tokom akcije "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima" 900 do 1.000.

Akcija "Da li vozite tehnički ispravno vozilo – provjerite" počela je 9. jula, traje do 17. jula, a sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvom unutrašnjih poslova Srpske, auto-moto društvima i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije