Novosti

Debitovao novi Ford Tourneo Connect

Debitovao novi Ford Tourneo Connect
Foto: Ford promo | Debitovao novi Ford Tourneo Connect

Nova generacija Fordovog multifunkcionalnog vozila nastala je u saradnji sa proizvođačem iz Volfsburga.

Ford i Volkswagen su još prije dvije godine najavili saradnju na razvoju i proizvodnji privrednih vozila i kombija, a ubrzo je ozvaničen i sporazum o saradnji.

Novi Ford Tourneo Connect plod je upravo tog sporazuma. Model zasnovan na aktuelnom Volkswagenu Caddy u evropske prodajne salone stiže početkom 2022, a prve isporuke kupacima planirane su za proljeće.

Vuzelna sličnost modela Caddy i Tourneo Connect je očigledna, pogotovo sa strane i pozadi, dok je razlika najveća na prednjem dijelu vozila, koji krasi velika Fordova maska i prepoznatljivi amblem "plavi oval".

Drugačiji su i farovi, sa intergrisanim LED dnevnim svjetlima u obliku slova C.

Kupci će moći da biraju između tri paketa opreme - Sport, Titanium i Trend, a Ford će ponuditi i "kros" verziju sa oznakom Active, kao što je to uradio na modelima Fiesta i Focus.

Active varijanta će, kao što je to uobičajeno kod sličnih modela, imati zaštitne dodatke na donjim dijelovima karoserije i manje stilske razlike na spoljašnjosti.

Unutrašnjost je takođe slična enterijeru modela VW Caddy, a pretpostavlja se da je i multimedijalni uređaj preuzet iz tog vozila, s obzirom da Ford u promo materijalu ne spominje svoj SYNC sistem.

Osnovna verzija imaće 8,25-inčni displej, a Titanium, Sport i Active opremljene su većim, 10-inčnim ekranom. Kao opcija dostupan je i 10,25-inčna digitalna instrument tabla.

Motori ispod haube takođe su preuzeti od Volkswagena, mada Ford koristi svoje oznake EcoBoost i EcoBlue, što je čest slučaju kada jedan proizvođač donira pogonske jedinice drugom.

Benzinac je 4-cilindarski 1.5 sa 114 KS (84 kW) i 220 Nm, dok je 2.0 dizelaš, takođe sa 4 cilindra, dostupan u dvije opcije - sa 112 KS (82 kW) i 280 Nm, i 122 KS (90 kW) i 320 Nm.

Svi motori su standardno povezani sa 6-brzinskim manuelnim mjenjačem, a uz doplatu je na raspolaganju i 7-stepeni automatizovani mjenjač sa duplim kvačilom.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije