Novosti

Defile motociklista od Laktaša do Banjaluke: "Pogledaj dva puta - spasi život"

Defile motociklista od Laktaša do Banjaluke: "Pogledaj dva puta - spasi život"
Foto: N.N. | Motociklisti defilovali od Laktaša do Banjaluke: "Pogledaj dva puta - spasi život"

Neformalna organizacija Voodoo Free Riders Banjaluka već mjesec dana sprovodi aktivnosti u cilju ukazivanja vozačima da obrate pažnju na motocikliste u saobraćaju, imajući u vidu da svake godine na putevima širom RS i BiH strada veliki broj motociklista.

S tim u vezi, članovi ove moto grupe su počeli sa dijeljenjem letaka.

Osim toga, u subotu je organizovan defile pod nazivom "Pogledaj dva puta - spasi život".

"Budući da su vanredne mjere ove godine sa razlogom slabije, te da je moto sezona kalendarski otpočela, mišljenja smo da je potrebno aktivnije da se angažujemo na predmetnim aktivnostima, te smo iz tog razloga odlučili da organizujemo defile, odnosno vožnju motocikala od Laktaša do Banja Luke pod nazivom 'Pogledaj dva puta-spasi život', a čiji je cilj upravo promovisanje veće bezbjednosti motociklista u saobraćaju", navode iz ove moto grupe.

Defileu je prisustvovalo oko 95 motociklista, te je sve proteklo u duhu sigurnosti i promo vožnje, da su i motociklisti učesnici u saobraćaju.

"Smatramo da od letaka koje planiramo podijeliti, ako barem jedan vozač pogleda na vrijeme i spasi jedan život, mi smo i više nego uspjeli u svojoj namjeri. Jer koliko je potrebno da se motociklisti pridržavaju pravila u saobraćaju toliko će i vozači automobila trebati da budu obazriviji, jer ipak greške u vožnji nas na motociklima, koštaju dosta skuplje", ističu iz organizacije Voodoo Free Riders.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije