Novosti

Druga generacija modela Nissan Juke stiže 2019. godine

Druga generacija modela Nissan Juke stiže 2019. godine
Foto: N.N. | Druga generacija modela Nissan Juke stiže za 2019. godinu

Druga generacija modela Nissan Juke će u narednim mjesecima imati svoju svjetsku premijeru, a ako je vjerovati riječima šefa dizajna kompanije, ona će imati dizajn potpuno drugačiji od svih ostalih modela japanskog proizvođača.

Naime, u jednom intervjuu, Alfonso Albaisa je naveo da je ovo vozilo dizajnirano u studiju u Londonu, te da je nekoliko puta redizajnirano tokom razvoja.

"Neće ličiti ni na Lmx koncept ni na novi Leaf. Riječ je o urbanom krosoveru sa bezobarznim stavom", naveo je on.

"Mogu vam sa sigurnošću potvrditi da nova generacija modela Juke uskoro stiže i da će imati potpuno jedinstveni dizajn i sopstveni stav", dodao je Albaisa.

Svet autoindustrije već tri godine čeka na novu generaciju modela Nissan Juke. Zapravo, ranije su se pojavljivali izveštaji po kojima je to vozilo trebalo da bude lansirano na tržište još prošle godine. Međutim, iz nepoznatih razloga, to se nije desilo.

Postavlja se pitanje da li će novi Juke biti jedan od onih automobila koji odmah zapadnu za oko, kao što je to bio njegov prethodnik. Naime, kada je lanisrana prva generacija ovog modela, skoro istog trenutnka je postala veoma popularna, naročito u Evropi, a njegov dizajn je jedan od ključnih razloga za ovo.

"Posao oko ovog modela nam je bio dosta lakši prilikom kreiranja prve generacije iz razloga što na tržištu nije postojao ni jedan model koji našem Juke-u nije bio ni nalik. Druga generacija međutim nije mogla da bude jednostavno evolucija prethodne, jer onda to ne bi ni bio Juke. Zapravo, umalo novi model nismo nazvali Nancy", rekao je Albaisa.

Očekuje se da druga generacija modela Juke bude bazirana na V platformi čiji je kreator alijansa Renault-Nissan-Mitsubishi. Agregati će biti pozajmljeni od drugih modela japanskog proizvođača, a pretpostavlja se da će to biti trocilindarski agregati zapremine 0,9 i 1,2 litara sa turbo punjačem, kao i četvorocilindarski dizel agregat radne zapremine 1,5 litara.

Serijska proizvodnja druge generacije modela Juke će početi sljedeće godine.

(NN/vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije