Novosti

Druga kreacija Theon Design Porsche 911 Restomod GBR002 modela

Druga kreacija Theon Design Porsche 911 Restomod GBR002 modela
Foto: Pixnio | Druga kreacija Theon Design Porsche 911 Restomod GBR002 modela

​Britanska kompanija Theon Design je u martu predstavila prvi restomod projekat na osnovi Porschea 911 (964), a osam mjeseci poslije otkrili su kako izgleda njihova druga kreacija na istoj osnovi koja se krije iza naziva GBR002.

Prvo što upada u oči je izvanredna nijansa zelene boje (Oak Green) koja pokriva Kupe karoseriju GBR-a čiji paneli su napravljeni od karbona, što je rezultiralo znatnim smanjenjem mase (minus od 200 kg) u odnosu na originalni Porsche 964.

U Theonu nisu željeli da eksperimentišu sa felnama, pa je i GBR002 postavljen na prepoznatljivim 18-inčnim Fuchs felnama čiji izgled se već decenijama identifikuje samo s "elferima". Iza točkova se kriju kočnice iz verzije 964 RS i vrhunsko oslanjanje s adaptivnim amortizerima.

Za pokretanje samo 1.168 kilograma je zadužen 4,0 litarski 6-cilindarski atmosferski boxer motor koji razvija 303 kW/412 KS i 442 Nm najvećeg obrtnog momenta, a prenos snage na zadnju osovinu kojoj asistira mehanička ograničena blokada diferencijala je povjeren ručnom 6-stepenom mjenjaču.

Zeleni tonovi su prisutni i u dvobojnoj kožom obloženoj kabini koja je dobila novi upravljač, aluminijumsku ručicu mjenjača i obnovljene prekidače/instrumente.

Theon Design nije otkrio cijenu ovog konkretnog primjerka; međutim, njegove provizije počinju od 380.000 funti, ne uključujući troškove donatorskog automobila, dostavu i lokalne poreze, navodi "Klix". Za završetak svakog projekta potrebno je 18 mjeseci, a svaki automobil je napravljen prema tačnim specifikacijama njegovog vlasnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije