Novosti

Ducati Superleggera V4 krenuo s proizvodnjom

Ducati Superleggera V4 krenuo s proizvodnjom
Foto: Ducati | Ducati Superleggera V4 krenuo s proizvodnjom

Prva Superleggera V4 sišla je s proizvodne linije Borgo Panigale.

Svim kupcima Superleggera V4 pruža se mogućnost testiranja "službenog" Panigale V4 R za utrke Svjetskog prvenstva u SBK seriji.

Ovo je # 001 od 500 jedinica zakazanih u ograničenom i numeriranom nizu. To je ujedno jedini motocikl na svijetu odobren za legalno korištenje u saobraćaju. Zbog svoje građe i naravi, a treba naglasiti kako su čak i feluge izgrađene od ugljenikovih vlakana.

Ovo je remek-djelo mašinstva na dva točka, tehnike i dizajna "Made in Italy", koje postavlja novo mjerilo u pogledu performansi, stila i pažnje na detalje. Uz 234 KS i Akrapovič simfoniju, doživljaj je potpun.

Ekskluzivnost materijala i tehničkih rješenja prihvaćenih na Superleggera V4 takođe se odražava na predviđeni maksimalni broj motocikala. Samo 500 primjeraka uz potvrdu o autentičnosti biti će izrađeno.

Postupno numerisanje motocikala (XXX / 500), koje se podudara s brojem šasije, prikazano je na glavi upravljača i na ključu motocikla.

Prvi od sretnih vlasnika ovog fantastičnog bicikla pozvan je u Borgo Panigale na ceremoniju isporuke, a u narednih nekoliko dana osobno će upoznati Klaudija Domenikalija, predsjednika uprave Ducatija, kako bi primio svoj Superleggera V4 001/500.

(autoportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije