Novosti

Ducati pokazao "Diavel for Bentley" (FOTO)

Ducati pokazao "Diavel for Bentley" (FOTO)
Foto: Twitter / Printscreen | Ducati pokazao "Diavel for Bentley" (FOTO)

​Ovaj zajednički projekt proizlazi iz toga što su Ducati i Bentley dio "Progressive Brand Group" Volkswagen grupe, koja takođe uključuje Audi i Lamborghini.

Ducati i Bentley su zajednički najavili novu, ograničenu seriju motocikla koji slavi najbolje od obje ikonske marke: Ducati Diavel for Bentley.

Rođen iz saradnje između dva proizvođača, projekt povezuje Ducati i Bentley s vizijom performansi, izrade i ekskluzivnosti. Rezultat je zapanjujuća sinteza tehnologije, stila i performansi koja može natjerati entuzijaste da sanjaju. Motocikl otkriven javnosti prošli petak na događaju 'fuorisalone' u Art Baselu u Majamiju, na Floridi, prekomorskom izdanju najprestižnijeg evropskog sajma savremene umjetnosti.

Na sofisticiranoj tehničkoj bazi visokoučinkovitog i udobnog Diavel V4, Ducati je integrisao karakteristične elemente Bentley Batura - od kojih će Bentley ručno izraditi samo 18 primjeraka - kako bi stvorio motocikl jedinstven u smislu elegancije i dizajna. Diavel za Bentley biće kreiran u numerisanoj seriji ograničenoj na 500 primjeraka, plus dodatnih 50 još posebnih motocikala "Ducati Diavel for Bentley Mulliner". Potonji su rezervisani za kupce Bentleya, a uključuju personalizaciju i individualnost koja je toliko svojstvena Baturu na kojem se motocikli temelje.

Batur je Bentleyjev najsnažniji proizvodni automobil ikada, s twin-turbo W12 motorom od 740 KS. Više od toga, Batur kombinuje benčmark Bentleyjevu izradu s isklesanom, mišićavom karoserijom koja definiša novi DNK dizajna za Bentley s najavom novog smjera dizajna za marku, prenosi "Tportal". Vizuelna poruka prenosi veliku snagu i eleganciju, bez razmetanja ili ekscesa. 18 primjeraka Batura individualno je ručno izradio Mulliner, najstariji proizvođač karoserija na svijetu i Bentleyjev interni odjel po narudžbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije