Novosti

Električni BMW X3 će nositi oznaku iX3?

Električni BMW X3 će nositi oznaku iX3?
Foto: N.N. | Električni BMW X3 će nositi oznaku iX3?

BMW planira elektrifikaciju jednog od svojih terenaca, koji će samim tim postati prvi električni SUV model kompanije.

Čelnici BMW-a su odlučili da je elektrifikacija jedan od najviših prioriteta kako bi sama kompanija napredovala. Upravo iz tog razloga oni planiraju da prošire gamu svojih električnih automobila, i da se oznaka “i” nađe ispred svih njih. Tako će u skorijoj budućnosti jedan od njihovih najprodavanijih terenaca X3 postati iX3, i pridružiće se liniji električnih vozila.

BMW je zakonski zaštitio svoju oznaku iX3 prošle nedjelje, što znači da će X3 postati prvi električni terenac te kompanije za koji je potvrđena proizvodnja, a očekuje se da se u salonima pojavi tokom 2019. godine. Ovaj model će se tako pridružiti najavljenom i5, koji će se proizvoditi od 2020. godine. Plan kompanije je da proda 100.000 hibridnih vozila tokom ove godine.

Na Sajmu automobila u Los Anđelesu, bavarska kompanija će predstaviti i svoj i8 Roadster, koji će imati bateriju kapaciteta 14 kWh, što je za duplo više nego kod kupe verzije isto automobila, te će samim tim električni motor proizvoditi više od 400 konjskih snaga.

U sledećih nekoliko godina, sva BMW vozila će imati hibridne verzije, pa čak i njihove performantne M verzije.

(AutoExpress)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije