Novosti

Električni Ferrari neće prije 2023.

Električni Ferrari neće prije 2023.
Foto: N.N. | Električni Ferrari neće prije 2023.

Iako je italijanski Ferrari počeo razvoj svog prvog električnog modela, on nije dio novog petogodišnjeg plana (2018-2022) Fiat Chrysler Automobiles (FCA) grupacije.

 

Direktor FCA i Ferrarija Serđo Markione jasno je iskazao svoje prezir prema EV tehnologiji, uprkos izjavi da "ako bude električnog superautomobila, prvi će biti Ferrari", jasno da nećemo skoro videti "propetog konjića" na električni pogon.

Markione nije uključio EV Ferrari u petogodišnji plan grupacije, istakavši da električna vozila još uvek nisu relevantna za kompaniju, dodavši i da konkurent Lamborghini neće ponuduti svoj EV model prije 2026.

Dok čeka odgovor tržišta prema električnim superautomobilima, Ferrari će da se koncentriše na hibridni pogon, a Markione je istakao da u kompaniji i dalje razmatraju koji modeli će ga imati.

Prvi bi trebalo da debituje na Auto salonu u Frankfurtu sljedeće godine. Prethodnih nedjelja Ferrari je testirao svoj hibridni pogon na modelu 488 GTB.

U međuvremenu, konkurencija užurbano radi na svojim električnim superautomobilima. Već sljedeće godine očekuje se Porsche Mission E, dok će Tesla novi Roadster koji 0-100 km/h ubrzava za 1,9 sekundi predstaviti 2020.

(NN/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije