Novosti

Električni pik-ap po ugledu na Land Rover

Električni pik-ap po ugledu na Land Rover
Foto: Ilustracija | Električni pik-ap po ugledu na Land Rover

Poslije multifinkcionalnog električnog terenca B1, američka kompanija Bollinger predstavila je pik-ap model na struju pod oznakom B2.

Bollinger je novo ime u auto-industriji. Do sada su proizvođač električnih automobila uglavnom bili fokusirani na putnička vozila na struju, a segment pravih terenaca bio je zapostavljen.

Međutim, ova startap kompanija došla je na ideju da kupcima ponudi ogoljena "off-road" vozila na struju, koji ne posjeduje luksuzne sadržaje, i čija je osnovna namjena da bude upotrebljiv terenac i radna mašina.

Tako je 2017. nastao model B1, koji može biti SUV, ali i pik-ap uklanjanjem dijela krovne konstrukcije.

Sada kompanija Bollinger Motors izlazi u javnost sa pravim, velikim pik-apom B2.

Kao i prethodni model, i B2 ima 2 elektromotora i baterije kapaciteta 120 kWh. Ukupna snaga električnog pogonskog sistema dostiže 527 ks (387 kW), a maksimalni obrtni moment iznosi 696 Nm.

Proizvođač tvrdi da je B2 u stanju da 0-60 milja na sat (0-96 km/h) ubrza za 6,5 s i da dostigne 160 km/h.

Sa punim baterijama, automobil može da pređe oko 320 km, a kada se baterije isprazne, mogu se dopuniti za 75 minuta na brzom punjaču, odnosno za 10 sati na standardnoj mrežnoj utičnici od 220 V.

B2 ima laganu karoseriju izrađenu u potpunosti od aluminijum i hidropneumatski sistem oslanjanja. Tovarni prostor dužine je 1,7 m, a po potrebi se može otvoriti i zadnji prozor, pa se spuštanjem zadnje klupe koristan prostor za transposrt stvari povećava.

Zahvaljujući jedinstvenom konstruktivnom rješenju, moguće je prevoziti veoma dugačke predmete, koji su čak duži od čitavog vozila.

Bollinger Motors planira da 2020. pokrene serijsku proizvodnju modela B2, dok će cijene i uslove prodaje saopštiti 2019.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije