Novosti

FAP napravio novi kamion

FAP napravio novi kamion
Foto: Vojska Srbije | FAP napravio novi kamion

Preduzeće "FAP korporacija" u Priboju, uručilo je Vojsci Srbije šest novih kamiona "FAP 2228" proizvedenih za njihove potrebe.

Kako je navedeno, riječ je o kamionima nosivosti sedam tona sa pogonom 6x6, koji su opremljeni pratećim uređajima u skladu sa potrebama vojske.

"FAP je strateško preduzeće, a Priboj strateško mjesto za Srbiju", rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je obišao FAP. On je dodao da su danas u FAP-u potpisani ugovori u vrednosti od još 100 miliona dinara za razvoj nulte serije kamiona FAP 3240 koji ima pogon 8h8.

Vulin je kazao da je FAP strateško preduzeće, a Priboj strateško mjesto, koje ne smije da se zapusti i odakle ljudi ne smijeju da odu.

"Ako FAP dobro radi, a dobro radi za Vojsku, dobro će živeti i Priboj", kazao je Vulin i dodao da se svako ulaganje u Vojsku na kraju pokaže kao ulaganje u svakodnevni život.

Generalni direktor FAP-a Ranko Vuković kazao je da mu je zadovoljstvo što ima priliku da Vojsci Srbije preda kamione koji predstavljaju najbolje što je ta fabrika do sada napravila.

"Reč je o nultoj seriji kamiona FAP 2228, koju je FAP radio poslednjih osam meseci. To je vozilo koje je značajno i za Vojsku Srbije i za nas ovde, jer smo pokazali da nakon svih onih problema koji je FAP imao još uvek možemo da napravimo dobar kamion", kazao je Vuković.

On je podsjetio da je danas potpisan i novi ugovor o nultoj seriji kamiona FAP 3240 vrijedan 100 miliona dinara, kao i ugovor s "Prvom petoljetkom" o osavremenjavanju sistema Vojske Srbije.

Direktorka "Prve petoljetke" iz Trstenika Anđelka Atanasković kazala je da je danas potpisan ugovor između te fabrike i FAP-a koji se odnosi na nadogradnju FAP-ovih vozila za potrebe Vojske Srbije, a koji je vrijedan 26 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije