Novosti

Fantic Imola 125 - novi adut u sportskom segmentu

Fantic Imola 125 - novi adut u sportskom segmentu
Foto: Printscreen | Fantic Imola 125 - novi adut u sportskom segmentu

Renomirani italijanski brend Fantic, poznat po svojim terenskim mašinama i retro skremblerima kao što je Caballero 700, napravio je karakterističan zaokret ka modelu fokusiranom na stazu.

Nazvan po legendarnom trkačkom mjestu u Italiji, Imola predstavlja lagani i napredni sportski motocikl, koji sadrži Yamaha "srce" i vrhunske komponente šasije. Imolu pokreće četvorotaktni motor sa četiri ventila od 125 kubika, sličan onom koji se nalazi na Yamahinim MT-125 i YZF-R125 modelima. Agregat s maksimalnih 15 kubika je samo jedan uzbudljiv aspekt ovog motocikla.

Na dizajn Imole, posebno njenog rama, je zanačajno uticao ulaza kompanije Fantic u Moto2 klasu ove godine. Imola 125 se može pohvaliti hibridnim ramom koji uključuje i čelik i aluminijum, sa potpuno aluminijumskom zadnjom viljuškom.

Ogibljenje je potpuno podesivo na oba kraja, dopunjeno Brembo kočnicama visokih performansi. Poboljšavajući bezbjednosne karakteristike, napredni IMU kontrolni sistem obezbjeđuje ABS u krivinama i kontrolu proklizavanja osetljivu na nagnutost, značajne dodatke u kategoriji od 125 kubika.

Međutim, status Imole kao "koncepta staze" podiže nesigurnost u pogledu njegove potencijalne proizvodne verzije. Konačne specifikacije i karakteristike modela spremnog za put mogu se značajno razlikovati od predstavljenog koncepta.

Pored Imole, Fantic je na EICMA sajmu predstavio praktičniju opciju, poznatu kao Stealth. Dijeleći isti okvir i platformu motora kao Imola, Stealth je, čini se, spremniji za proizvodnju. Kao što je prikazano na slikama koje je objavio Fantic, Stealth nudi uvid u zrelu i rafiniranu mašinu, potencijalno postavljajući novi standard u svojoj kategoriji.

(Moto-berza.com/Autoblog.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije