Novosti

Fiat Pulse dobio Abarth verziju

Fiat Pulse dobio Abarth verziju
Foto: Fiat Promo | Fiat Pulse dobio Abarth verziju

​Abarth pokazuje znake života. Barem u Južnoj Americi.

S obzirom na nedostatak novih modela Fiata u Evropi, ne čudi da odavno nismo bili u prilici da vam predstavimo neku novu Abarth verziju.

Ipak, italijanski proizvođač je veoma aktivan na južnoameričkom tržištu, gdje je prošle godine lansirao mali SUV Pulse.

Nekoliko mjeseci kasnije, u Brazilu je predstavljena i njegova Abarth varijanta. Predviđen da u prodajne salone stigne krajem ove godine, automobil je zansovan na standardnoj verziji modela Pulse i označava povratak Abartha u Brazil.

Vozilo ima agresivniju prednju masku sa jedinstvenom mrežastom rešetkom i amblemom "škorpiona", kao i drugačiji branik sa vertikalnim usmjerivačima vazduha u uglovima. Dizajn spoljašnjosti upotpunjuju crveni ukrasni detalji.

Na bočnom dijelu karoserije uočava se tipična "grafika" u Abarth stilu, a automobil je takođe opremljen specijalnim crnim alu felnama sa crvenim detaljima i Abarth amblemom u centru točkova.

Zadnji branik u donjem dijelu krasi difuzor, iz koga sa lijeve strane izviruju dvije masivne izduvne cijevi.

Fiat za sada nije otkrio specifikacije ovog modela, kao ni tehničke detalje, ali je saopštio da će vozilo "kombinovati performanse sa tehnologijom i inovacijama".

Italijanski proizvođač je naveo i da je Pulse Abarth razvijen u Brazilu i da će se proizvoditi u zemlji.

Agregatu biće objavljene u narednim mjesecima, ali poznato je da standardni Pulse ima 1.3-litarski Firefly Flex benzinski motor koji proizvodi 107 KS (79 kW) i 134 Nm obrtnog momenta, kada radi na etanol.

Može biti uparen ili sa petostepenim manuelnim ili sa CVT automatskim mjenjačem.

Osim toga, Pulse se može naručiti i sa snažnijim, 1.0-litarskim turbo-benzincem, koji razvija 130 KS (96 kW) i 200 Nm obrtnog momenta. Omogućava krosoveru da ubrza od 0-100 km/h za 9,4 sekunde, prenosi B92. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije