Novosti

Fiat Tipo Cross jedini Tipo kojeg je moguće naručiti u Francuskoj

Fiat Tipo Cross jedini Tipo kojeg je moguće naručiti u Francuskoj
Foto: Fiat promo | Fiat Tipo Cross jedini Tipo kojeg je moguće naručiti u Francuskoj

Drastični koraci italijanske marke - cijela gama Tipa na francuskom tržištu spala je na jedan model.

U Fiatu navode da je riječ o logičnim odlukama. Ističu da otkako je došao Tipo Cross, na tu varijantu otpada više od 2/3 isporučenih vozila u Francuskoj. Očito je da se predstavnici proizvođača iz Torina uzdaju u sve veću popularnost SUV modela, a kako Tipo Cross ozbiljno koketira sa istima, ima solidne šanse za fin prodajni rezultat.

Sužavanje ponude Tipa u Francuskoj počelo je u prošlom mjesecu, kada je Fiat prvo ukinuo sedan izvedbu, a sada i sve ostale sem pomenutog Crossa.

Inače, Fiat je počeo sa kompletnim revidiranjem game u Francuskoj. U januaru je uz Tipo sedan nestao i naš 500L, mada oba vozila nisu imala neke uočljive prodajne rezultate u ovoj zemlji.

Tako je Fiat značajno redukovao svoju ponudu sa druge strane Alpa - suštinski, ostali su pored Tipa Cross sa još tri modela - 500, Pandom i 500X. Teško da se mogu nadati nekakvim velikim brojkama sa ovako malim portfolijom. Suštinski, prodaju Fiata u Francuskoj nosi model 500 koji je prošle godine imao više od 25.000 registracija u ovoj državi i bio je 13. najprodavaniji automobil u 2021. godini, prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije