Novosti

Finski Tesla među motorima

Finski Tesla među motorima
Foto: N.N. | Finski Tesla među motorima

Skoro, Harley Davidson postao je jedan od najvećih proizvođača koji su objavili svoj plan da kreiraju LiveWire električni motor koliko sljedeće godine.

Finska startup kompanija, RMK, želi da uzburka tržište predstavljanjem svog unikatnog e-motora, koji posjeduje minimalistički dizajn i raspon između dvjesta i trista kilometara nakon samo jednog punjenja.

Nazvan E2, ovaj električni motor će biti predstavljen na sajmu motora u Helsinkiju u februaru sljedeće godine. On će biti lansiran u dvije verzije sa različitim veličinama baterija – jedna će imati raspon od 200, dok će druga, veća imati raspon od 300 kilometara. Kompanija tvrdi takođe da se baterije mogu napuniti za 2-3 sata.

Električni motor koji pokreće E2 model ima maksimalnu snagu od 50 kilovata, dok je obrtni momenat ocjenjen na 320 Nm. Prema izjavi kompanije RMK, ovaj motor će imati maksimalnu brzinu od 160 kilometara na čas. Po pitanju dizajna, moramo priznati da nas malo podsjeća na Harley Davidson LiveWire, u dizajnerskom jeziku točkova koji je naklonjen futurističkom izgledu.

Ipak, ono što posebno naglašava ovaj motor jeste zadnji točak bez maske. E2 ne koristi konvencionalni lanac ili kaiševe, već električni motor koji je integrisan u otvoreni točak. Ako želite da jedan od ovih modela bude vaš, možete ga sada rezervisati uz uplatu od 2.000 evra. Početna cijena motora će biti oko 25.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije