Novosti

Ford Focus za osam mjeseci prodat u 42.100 primjeraka

Ford Focus za osam mjeseci prodat u 42.100 primjeraka
Foto: N.N. | Ford Focus za osam mjeseci prodat u 42.100 primjeraka

Potpuno novi Ford Focus, najsavremeniji i tehnički najnapredniji do sada, već je prikupio 12 prestižnih nagrada – uključujući i dvije titule za automobil godine – od dolaska na evropsko tržište u aprilu 2018. godine.

Ford je već prodao više od 42.100 novih Focusa, a sportska varijanta ST Line čini više od 40 posto učešća u prodaji. Jedan od šest kupaca Focusa je odabrao Chrome plavu ili Desert Island plavu boju, pored tradicionalnijih i popularnih Magnetic sive i Frozen white bijele boje. Novi automatski 8-stepeni mjenjač se takođe pokazao kao veoma popularan kod kupaca, čak i bolje od očekivanog.

Novi Focus se proizvodi u Fordovoj njemačkoj fabrici u Saarlouisu najsavremenijim procesom proizvodnje u dve karoserijske varijante, kao hatchback i karavan. Popularna dinamična ST-Line varijanta, sveobuhvatna linija se nudi uz moderne Trend i Titanium pakete opreme, kao i uz prestižnu Vignale opremu. Focus Active crossover, prvi Focus inspirisan SUV modelima, sada je dostupan za narudžbine.

“Mediji, stručnjaci za vožnju i – što je najvažnije – kupci, puni su pohvala za naš novi Focus, a to se odražava u različitim nagradama koje automobil osvaja i po odličnim prodajnim rezultatima,” rekao je Glen Goold, glavni programski inženjer novog Focusa.

“Veliko je priznanje ako vas proglase najboljim u tako konkurentskom segmentu”.

Novi Focus pruža osjećaj povjerenja u vožnji za vozača i putnike, a razvijen je uskom saradnjom s kupcima što su prepoznali novinari i stručni žiriji širom Evrope, uključujući nagrade za automobil godine u Hrvatskoj i Finskoj. Prednosti za poslovne korisnike koje uključuju poboljšanu potrošnju goriva sofisticiranih EcoBoost benzinskih i EcoBlue dizelskih motora, mogućnost bežičnog punjenja kompatibilnih pametnih telefona i FordPass Connect povezivost su donijele Focusu titulu preduzetničkog automobila godine u Španiji, nagradu za najkorisniji automobil godine na dodjeli nagrada za flotna vozila u Češkoj i titulu najboljeg automobila niže srednje klase u izboru BusinessCar Awards u Velikoj Britaniji. Osim toga, Focus je nagrađen kao najbolje kompaktno vozilo u njemačkom izboru Auto Zeitung Auto Trophy 2018 i najbolji porodični automobil u škotskom izboru automobila godine.

Focus je jedan od sedam automobila u užem izboru za nagradu Evropski automobil godine, koja će biti objavljena u martu 2019. godine.

Focus nudi prostraniji enterijer u kombinaciji s visokokvalitetnim materijalima i kvalitetnom završnom obradom uz najnapredniji paket Fordovih tehnologija i sistema pomoći vozaču koji su ikada ponuđeni Fordovim korisnicima što uključuje i adaptivni tempomat sa Stop&Go funkcijom prepoznavanja znakova ograničenja brzine, sistem za zadržavanje u koloznoj traci, kao i prvi Fordov head-up displej ponuđen na evropskom tržištu.

Focus je ranije ove godine osvojio maksimalnih pet zvjezdica na crash testiranju nezavisnog Euro NCAP-a i tako postao jedno od prvih vozila koje je dobilo maksimalnu ocjenu prema novim, strožim protokolima testiranja Euro NCAP-a.

Lista nagrada koje je osvojio novi Ford Focus u 2018. godini:

  • Automobil godine 2019. – Hrvatska
  •  Automobil godine 2019. – Finska
  •  Porodični automobil godine (dve kategorije) – Belgija
  •  Mali/kompaktni automobil godine – Irska
  • Nagrada Autobild Golden Wheels Award: najbolji kompaktni automobil – Bugarska
  •  BusinessCar Awards: najbolji auto niže-srednje klase – Velika Britanija
  • Parkers’ New Car Awards: najbolji mali porodični automobil – Velika Britanija
  • Škotski automobil godine: porodični automobil godine – Škotska
  •  Auto Zeitung Auto Trophy 2018: najbolji kompaktni automobil – Nemačka
  • Velika nagrada austrijskog automobila godine: dobitnik nagrade u kategoriji start – Austrija
  • Preduzetnički automobil godine – Španija
  • Nagrada za flotni automobil godine 2018.: najkorisniji automobil – Češka

(PR Ford/Autopress.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije