Novosti

Ford, a Harley-Davidson

Ford, a Harley-Davidson
Foto: N.N. | Ford, a Harley-Davidson

Ford i Harley-Davidson napravili su nekoliko posebnih edicija najpopularnijeg američkog kamioneta F-150 prethodnih godina, ali poslednji put početkom decenije.

Legendarni proizvođač motocikala nije zaboravio na ovaj pik-ap i snažnu vezu koju ima s njim, pa je ovaj put bez pomoći Forda predstavio novi F-150 Harley-Davidson. 

Baziran na F-150 za 2019, kampionet inspirisan Harley-Davidson Fat Boy motorom ima brojne jedinstvene stilske detalje.

Osim agresivnijeg izgleda od standardne varijante, F-150 HD je opremljen i BDS vješanje, FOX amortizere i 22-inčne aluminijumske felne sa 35-inčnim pneumaticima za sve vrste terena. 

Dizajneri su instalirali i haubu sa usisnikom vazduha, proširili štitnike krila i preradili prednju masku koja je dobila izgled saća.

Dodat je i štitnik motora te pokretni poklopac tovarnog prostora sa Harley-Davidson logom koji se nalazi na još nekoliko mjesta na F-150. 

Unutrašnjost je doživjela drastično manje izmene, model ima kožna sjedišta sa dijamantskim dezenom i kontranstnim šavovima, a blago je izmjenjena i kontrolna tabla.

Posebno F-150 napravljen je u čast 115. godine Harley-Davidsona i izložen je u muzeju legendarnog proizvođača motocikala u Milvokiju. 

Iako je F-150 HD predstavljen kao koncept, očekuje se da se nađe i u prodaji, ali sa blagim izmjenama, prije svega manjim pneumaticima.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije