Novosti

Pratite nas na Google news

Ford pojačava kapacitet proivodnje modela Ranger

Ford pojačava kapacitet proivodnje modela Ranger
Foto: Ford | Ford pojačava kapacitet proivodnje modela Ranger
N.N.

Predstavnici kompanije Ford su danas objavili da će u postrojenju Silverton u Južnoj Africi uvesti treću smjenu. To je posljedica sve veće potražnje za modelima Ranger i Ranger Raptor.

Povećana potražnja dolazi uglavnom iz Evrope, gdje prodaja modela Ranger bilježi rekord u posljednjih 20 godina.

Naime, u drugom kvartalu ove godine, američki proizvođač je prodao 13.000 primjeraka modela Ford Ranger u Evropi. To je za 8,2 procenata više nego u drugom kvartalu prošle godine. U prvoj polovini ove godine prodato je 26.700 primjeraka ovog modela, što je najviše od kada je taj model stigao na tržište Starog kontinenta, 1999. godine. Prema posljednjim podacima, Ford Ranger je najprodavaniji pikap model u Evropi, sa udjelom na tržištu od 30,4 procenata.

To su očigledno i te kako dobre vijesti za postrojenje kompanije Ford u Pretoriji, gdje se modeli Ranger i Ranger Raptor proizvode za Evropu. Naime, proizvodni kapacitet tog postrojenja je povećan na 168.000 vozila godišnje, što je najviše u njegovoj istoriji. Treća smjena će početi da radi od početka avgusta, a otvoreno je 1.200 novih radnih mesta.

Pored modela Ranger, u ovom postrojenju se proizvodi i SUV model Everest.

"Investicija od 216 miliona dolara koja je najavljena 2017. godine, sada donosi plodove. Uvođenje treće smjene i povećanje proizvodnog kapaciteta su ti plodovi", rekao je Oket Beri, potpredsjednik odjeljenja Forda za Bliski Istok i Afriku.

Uvođenjem treće smjene, dnevna proizvodnja automobila skače sa 506 na 720 primjeraka.

(Vrelegume.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije