Novosti

Ford sprema crossover baziran na Focusu

Ford sprema crossover baziran na Focusu
Foto: N.N. | Ford sprema crossover baziran na Focusu

Ford svakako namjerava da proširi svoju ponudu crossover, odnosno SUV modela. Prije nekoliko mjeseci iz Forda je stigla potvrda da je u razvoju manji crossover baziran na Fiesti, a sada je internetom počela da kruži i vijest da je u pripremi i novi crossover C segmenta na bazi novog Focusa.

Mediji su ovaj model nazvali baby Bronco, ali za razliku od svog većeg brata koji će biti pravo off-road vozilo i vjerovatno neće biti dostupan u Evropi, ovaj automobil će biti prije svega gradski crossover s umjerenim off-road sposobnostima pa će vjerovatno činiti možda i osnovu Fordove buduće evropske ponude. Naravno, ako se trend popularnosti ove vrste vozila nastavi, a za sada nema nagovještaja da to neće biti tako.

Dolazak tog modela na tržište se očekuje tokom 2019/20, a očekuje se da će više-manje cijelu motorizaciju dijeliti s Focusom od kojeg će preuzeti platformu i većinu drugih komponenti. Prema pojedinim izvorima Ford radi i na pickup modelu baziranom na istoj platformi koja bi takođe mogla da pronađe i svoj put do evropskih kupaca.

(Autonet.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije