Novosti

Ford ulazi u biznis sa električnim trotinetima

Ford ulazi u biznis sa električnim trotinetima
Foto: N.N. | Ford ulazi u biznis sa električnim trotinetima

Američka kompanija “Ford” je kupila malo poznatu startup kompaniju “Spin” za iznajmljivanje električnih trotineta za javnu upotrebu, da bi proširila svoje prisustvo u alternativnim načinima gradskog prevoza.

Vek stara automobilska kompanija objavila je kupovinu kompanije “Spin” koja pretplatnicima u San Francisku iznajmljuje javne trotinete koje mogu ostaviti bilo gdje, ne samo na namjenskim stanicama za to.

“Spin” radi u 13 gradova i na prostranim imanjima fabrika i univerziteta, omogućavajući pretplatnicima da pozajme električni trotinet za samo jedan dolar, uz dodatnih 15 centi za minut korišćenja.

“Ford” kaže da je poslednjih godina “dramatično porastao” broj opcija za prevoz ljudi, i da u nekim prilikama ljudi koriste po više vidova transporta tokom samo jednog putovanja.

Najveće američke kompanije za gradski prevoz putnika nalik taksiju, “Uber” i “Lift” (Lyft), takođe investiraju u iznajmljivanje trotineta.

“Ford” već ima sistem za javnu upotrebu gradskih običnih i električnih bicikala uz pretplatu, “Ford Go Bike” u oblasti San Franciska.

Finansijski uslovi kupovine firme “Spin” nisu objavljeni.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije