Novosti

Futuristički motocikl kakav niste vidjeli

Futuristički motocikl kakav niste vidjeli
Foto: Print Screen/Youtube/Bandit9 Motors | Futuristički motocikl kakav niste vidjeli
N.N.

Vijetnamska kompanija Bandit9, koja se bavi proizvodnjom specijalnih motocikala po porudžbini, ove nedjelje proslavlja desetu godišnjicu postojanja i u čast ovog jubileja predstavila je svoj najambiciozniji projekat do sada.

Supermarine predstavlja futuristički, posebno kreirani motocikl, sastavljen od 400 specijalno dizajniranih komponenti, od kojih je svaka projektovana i izgrađena od nule u okviru pogona kompanije.

Najistaknutija karakteristika ovog dvotočkaša jesu njegovi ultimativno aerodinamični paneli, koji malo podsjećaju na AMB 001 supermotocikl kompanije Aston Martin. Oblik ovog nevjerovatnog motocikla inspirisan je ražama i razvijen je u vazdušnom tunelu kako bi bio maksimalno efikasan po pitanju aerodinamike.

Karoserija motocikla uokviruje šasiju ispod sebe u fluidnom maniru, kao topljena kriška sira, dok je njen izvrsni dizajn predstavljen kao jedna cjelina.

Oblik panela povećava protok vazduha ka motoru i dodaje veću silu potiska u krivinama. Karoserija Supermarine motocikla biće kreirana u dvije varijante, od ABC plastike i ugljeničnih vlakana.

Supermarine posjeduje specijalnu šasiju od nehrđajućek čelika, međutim, kupci takođe mogu izabrati i ultralagani karbonski ram. Viljuška motocikla takođe je unikatno dizajnirana i uklapa se u cjelokupnu estetiku ovog posebnog modela.

Supermarine je opremljen posebnim livenim aluminijumskim točkovima, opremljenim Nitron vešanjem i Brembo četvoroklipnim kočionim kliještima. Kupci dodatno mogu nadograditi čitavu postavku i izabrati šestoklipne Berginer kočnice i vrhunsko Öhlins vešanje.

Kompanija Bandit9 izgradila je svoje ime kreirajući malu flotu specijalno prilagođenih modela i njihovim pretvaranjem u predivne kreacije. Međutim, Ho Chi Minh radionica odlučila je da Supermarine motociklu pruži daleko moćnije srce. Specijalni motocikl dostupan je sa dva klasična paralelna tvin agregata kompanije Triumph. Ove mašine posjeduju 900cc i razvijaju 74 ks i 80 Nm obrtnog momenta, što motociklu omogućuje maksimalno ubrzanje od gotovo 200 km/h.

Nešto moćnija verzija ovog prelijepog modela stići će sa 1.200cc i razvijati 103 ks i 133,5 Nm obrtnog momenta, podižući maksimalnu brzinu na 210 km/h. Petostepeni mjenjač dolazi kao standard, ali kupci će takođe moći da izaberu i šestostepenu transmisiju. Bandit9 Supermarine će biti građen prema porudžbinama i njegove isporuke će sartovati od decembra ove godine.

(B92)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije