Novosti

Pratite nas na Google news

Geely se okreće prodaji preko Interneta zbog virusa korona

Geely se okreće prodaji preko Interneta zbog virusa korona
Foto: Geely promo | Geely se okreće prodaji preko Interneta zbog virusa korona
N.N.

Kompanija Geely pokrenula je sopstvenu online prodajnu uslugu, koja omogućava ne samo da kupac odabere svoje vozilo već i da mu ono bude isporučeno na kućnu adresu - najprije radi test vožnje, a kasnije i za stalno - ako se odluči da ga kupi.

Osim opasnosti po zdravlje i živote ljudi u Kini, virus korona je izazvao i ogromne probleme na polju ekonomije i biznisa.

Tako je u prvoj polovini februara prodaja novih automobila na kineskom tržištu smanjena za čak 92% u poređenju sa istim periodom 2018. Poznati kineski proizvođač automobil smanjiće u februaru broj izrađenih automobila za dvije trećine, mada se očekuje da se već krajem mjeseca 90% radnika vrati za mašine.

U međuvremenu, Geely se okreće alternativnim načinima prodaje, s obzirom da su zbog upozorenja kineskih vlasti građanima da se drže podalje od javnih mjesta, prodajni saloni automobila u februaru zvrljali prazni.

Kompanija je pokrenula online prodajni servis kojim je pokrivena kompletna usluga prodaje vozila - od konsultacija sa prodavcima i odabira automobila, do plaćanja i njegove isporuke na kućnu adresu. Cijeli proces obavlja se iz fotelja putem kompjutera ili smartfona.

Putem Interneta moguće je zakazati i test vožnju, a u dogovoru sa prodajnim salonom, test vozilo se dovozi do doma potencijalnog kupca na probu.

Geely se nada da će na ovaj način donekle povećati posustalu prodaju svojih modela, piše Autonews Europe. Kompanija je i ranije koristila usluge online prodaje, ali putem posredničkih servisa, a ovo je prvi put da je kompletan proces prodaje organizovan preko njihovog sajta.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije