Novosti

Golf dvojka prodat za vrtoglavu cifru

Golf dvojka prodat za vrtoglavu cifru
Foto: Facebook | Golf dvojka prodat za vrtoglavu cifru

Kao što je poznato, cijene polovnih automobila su u porastu, a to se posebno odnosi na klasike. Stoga i ne iznenađuje podatak da je Volkswagen Golf GTI druge generacije prodat za čak 87.000 dolara.

Golf GTI druge generacije je prodan u SAD-u. Pokreće ga 2,0-litarski 16v motor koji razvija 137 KS te trenutno ima 85.295 pređenih kilometara, piše Klix.

Kada je proizveden, automobil je kupio vlasnik iz Teksasa, ali je zapravo većinu svog života proveo u Nizozemskoj. Ipak, vraćen je u SAD prošle godine.

U unutrašnjosti su Recaro prednja sjedišta, a Golf GTI je opremljen klima uređajem, Philipsovim kasetofonom za evropsko tržište, dok ga krasi set 15-inčnih BBS felgi.

Uprkos navedenim kilometrima, ovaj primjerak ipak spada među one s niskom kilometražom.

Karoserija je lakirana u Tornado crvenu boju koja je dobro očuvana s tim da ima ogrebotina oko stražnje registarske oznake. Takođe, na zadnjoj lijevoj felgi postoji "ožiljak" od trotoara.

Najskuplje prodani Golf GTI druge generacije putem internet stranice Bring a Trailer dostigao je 20.000 dolara, a izuzetak je modificirani primjerak s VR6 motorom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije