Novosti

Grad u kojem policajci ne smiju pisati kazne, evo zašto

Grad u kojem policajci ne smiju pisati kazne, evo zašto
Foto: Unsplash/Fred Moon | Grad u kojem policajci ne smiju pisati kazne, evo zašto

Policajci se moraju godinu dana suzdržavati od pisanja kazni za saobraćajne prekršaje prekršaje.

U mjestu Menifee u Arkansasu policija je doslovno strah i trepet. Ipak, vlast ju jako voli jer odlično puni budžet. Čak i predobro, pa su se našli u nezavidnoj situaciji.

Naime, arkanzaški zakon dopušta da se do 30 odsto gradskog budžeta puni od naplate kazni za saobraćajne prekršaje. Policajci iz mjesta s tek 274 stanovnika, u kojem svako svakoga poznaje, zaigrali su se i probili tu granicu. Naime, revizija je utvrdila da je Grad od kazni tokom 2020. godine "zaradio" više od 120.000 dolara, što je više od polovine gradskog proračuna.

Na sve je reagovao sud i donio zabranu policiji da idućih godinu dana piše kazne, saznaje THV11. Gradonačelnik Menifeeja Gary Green krivi načelnika policije Menifeeja Johna Randalla, za kojeg kaže da je prestrog: "Kada sam ga zaposlio, rekao sam: 'Ne možemo pisati kazne za prekoračenje od 10 milja na sat.' No policajci su pisali kazne i za takva prekoračenja."

Prema evidenciji, jedan je policajac u razdoblju od 1.1.2018. do 24.8.2022. godine ispisao čak 771 kaznu. Zanimljivo je da nijedan policajac nije izdao nijedno upozorenje.

To ne znači da će sada nastati bezvlađe na ulicama u duhu Mad Maxa. Kako na ovom području djeluju i druge policijske službe, promet će se i dalje nadzirati, a pisaće se i kazne. Naravno, u manjoj mjeri i ne za korist gradskog budžeta.

(Index)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije