Novosti

Harley Davidson povukao iz proizvodnje prvi električni motocikl

Harley Davidson povukao iz proizvodnje prvi električni motocikl
Foto: N.N. | Harley Davidson povukao iz proizvodnje prvi električni motocikl

Harley Davidson početkom 2019. godine predstavio je svoj prvi električni motocikl, a 10 mjeseci kasnije zaustavili su njegovu proizvodnju u potpunosti.

Razlog, kako navodi sam proizvođač, jest "nestandardno stanje" s njihovim električnim motociklom.

Sva proizvodnja i dostava električnih motocikala LiveWire američkog proizvođača Harley Davidsona je obustavljena, prenio je Reuters. 

Iz kompanije međutim ističu da nisu opozvali vozila već isporučena kupcima.

Nedavno smo otkrili nestandardno stanje tokom konačne provjere kvalitete, zaustavili proizvodnju i dostavu te započeli dodatne analize i testiranja, koje dobro napreduju, stoji u saopštenju kompanije.

"U bliskom kontaktu smo sa zastupnicima i kupcima te smo im dali garancije da mogu nastaviti i dalje voziti LiveWire motocikle. Kao i obično, kvaliteta nam je jedan od glavnih prioriteta", piše u saopštenju.

Dalje od navedenih informacija Harley Davidson nije išao, tako da niko ne zna što je to nestandardno stanje koje su zatekli, kao što se ne zna i kad bi se proizvodnja i isporuka novih električnih motocikala mogla očekivati.

LiveWire inače košta 29.799 dolara, ima 105 konjskih snaga i minimalan domet od 150 kilometara. Baterija mu se puni od nula do 100 posto u svega 60 minuta.

(Zimo dnevnik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije