Novosti

Hennessey najavio Jeep Gladiator

Hennessey najavio Jeep Gladiator
Foto: N.N. | Hennessey najavio Jeep Gladiator

Jeep Gladiator je trenutno jedan od najpoželjnijih pikap modela na tržištu.

 Upravo iz tog razloga je tjuning kompanija Hennessy odlučila da ga iskoristi kao bazu za svoj novi model po imenu Maximus 1000.

Kao što mu i samo ime sugeriše, Maximus će biti prava zvjer na četiri točka.

 Ispod njegove haube će se naći 6.2-litarski Hellcat V8 agregat.

Međutim, Hennessey se nije zaustavio na tome, te je instalirao i novi ECU, sistem ubrzigavanja goriva i izduvni sistem od nerđajućeg čelika.

 Zahvaljujući svim tim modifikacijama, Hellcat agregat će razvijati impresivnih 1.000 konjskih snaga (745 kW) i 1.264 Nm obrtnog momenta.

Da bismo to bliže objasnili, navešćemo da stadnardni Gladiator model posjeduje 3.6-litarski V6 koji razvija 285 KS (212 kW) i 352 Nm obrtnog momenta. Čak ni Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye nije snažan kao Maximus. On razvija 797 konjskih snaga (594 kW) i 957 Nm obrtnog momenta.

Kompanija Hennessey nije objavila podatke o performansama modela Maximus. Međutim, osnivač i vlasnik te kompanije, Džon Henesi je rekao da je Maximus "prava zvjer na četiri točka". Ono što će možda razočarati ljubitelje manuelnih mjenjača jeste činjenica da će ovaj model biti dostupan samo sa osmostepenim automatskim mjenjačem. 

Međutim, to nije sve. Maximus će imati i modifikovano vješanje, veći klirens i felne veličine 20 cola sa off-road pneumaticima. Tu su i jedinstveni branici, LED svjetla i enterijer presvučen kožom.

Proizvodnja će biti ograničena na 24 jedinice, a početna cena svake će biti 200.000 dolara. Naravno, u tu cijenu spada i donor automobil, potpuno novi Gladiator. Očekuje se da proizvodnja počne u julu, a biće potrebno oko 4 mjeseci da se završi svaki primerak pojedinačno.

(NN/vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije