Novosti

Honda e Prototype je zabavan retro sportaš na struju

Honda e Prototype je zabavan retro sportaš na struju
Foto: N.N. | Honda e Prototype je zabavan retro sportaš na struju

Japanci su se odlučili vratiti sportskim korijenima, ali uz suvremenu tehnologiju, ekološku osviještenost i retro dizajn.

Iza koncepta Honda e Prototype krije se vrlo zanimljiva vizija gradskog sportaša na struju. Retro dizajn već na prvi pogled izaziva simpatije, a pomalo sandučasta forma karoserije jamstvo je solidne prostranosti. Međutim, gabaritima nije uopšte malen kako se to da naslutiti na slikama. Dugačak je 389,5 centimetara, širok 175, a visok 149,5 cm.

Elektromotor raspolaže s dinamičnih 110 kW (150 KS) i 300 Nm pa bi uz stražnji pogon i raspored mase u idealnom omjeru od 50:50 trebao biti itekako zabavan u vožnji.

Uz baterijski paket kapaciteta 35,5 kWh doseg bi trebao iznositi više od 200 kilometara, što je za predstavnika B-segmenta i više nego dobar rezultat, dok će punjenje do 80 odsto kapaciteta na brzom punjaču trajati 30 minuta.

Svi tehnički detalji, planiran dolazak u prodaju, kao i cijene, biće objavljeni na septembarskom salonu automobila u Frankfurtu, kad će se održati premijera proizodne varijante.

(NN/autopress.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije