Novosti

Honda opoziva određene terence i pikap kamionete

Honda opoziva određene terence i pikap kamionete
Foto: Tanjug/AP arhiva | Honda opoziva određene terence i pikap kamionete
N.N.

Honda opoziva više od 700.000 terenaca i kamioneta širom svijeta jer se haube mogu otvoriti pri velikim brzinama, što povećava rizik od nesreće.

Opoziv obuhvata određene Passport modele iz 2019. godine, Pilote od 2016. do 2019. i Ridgeline kamionete od 2017. do 2020. godine, piše CBS News.

U dokumentima koji su podneseni američkoj Nacionalnoj upravi za bezbjednost saobraćaja na autoputu (NHTSA), Honda je rekla da postoji mogućnost da se brava haube "može oštetiti i odvojiti od haube, što može dovesti do otvaranja haube tokom vožnje“.

Honda je izdala saopštenje u kojem se navodi da je razmak između zatvorene haube vozila i njegove gornje rešetke u pojedinim slučajevima prevelik da bi omogućio potpuni kontakt između haube i gumene zaptivke, koja bi trebalo da smanjuje vibracije i spreči protok vazduha između haube i rešetaka.

Ovaj problem može dovesti do toga da se hauba pomijera više nego što je predviđeno u kom slučaju bi se mogla oštetiti i otvoriti prilikom vožnje. Honda je naglasila da do problema može doći pri velikoj brzini, posebno pri vožnji na autoputu, prenosi portal CarAndDriver.

Do sada nije bilo povređenih ili nesreća kao posljedica ovog problema.

Vozači bi trebalo da obrate pažnju na zvuk vibracije haube ili labavu haubu kao potencijalno upozorenje na neispravnu bravu haube, upozorava kompanija.

Prodavci će ili popraviti ili zamijeniti haubu ako je potrebno, bez ikakvih troškova za vlasnike. Honda će početi da obavještava vlasnike ovih vozila pismom počev od 17. januara, a vlasnici opozvanih vozila mogu pozvati bilo kog ovlašćenog Honda dilera da zakažu termin pregleda.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije