Novosti

Honda osvježila model Passport za 2022. godinu

Honda osvježila model Passport za 2022. godinu
Foto: Print Screen/automobiles.honda.com | Honda osvježila model Passport za 2022. godinu
N.N.

Hondin ulazak u kategoriju krosovera srednje veličine na američkom tržištu, koji se dogodio s modelom Passport nije prošao baš najbolje.

Da li je problem bio visoka cijena automobila, ili možda to što je samo skraćena verzija većeg modela Pilot, to ne znamo, ali protekle godine je isporučeno tek 39.567 jedinica. Radi poređenja, Ford Edge, Chevrolet Blazer i Nissan Murano se mogu pohvaliti tri puta većom brojkom, pa je japanski proizvođač vozila odlučio da nešto uradi povodom toga.

Za 2022. godinu je Passport dobio svoje prve dizajnerske izmjene, više tehnologije i proterenski paket opreme nazvan TrailSport.

Većina stilskih novina su precrtane sa pikap kamioneta zvanog Ridgeline, a koji je predstavljen još prije nekoliko mjeseci. Izvršene modifikacije ovom krosoveru daju značajno agresivniji izgled. Kamionet nije baš uspio da osvoji srca kupaca, mada je razlog druge prirode, ali smatramo da samo može da pomogne Passportu.

To se odnosi na nove farove, izmijenjene branike i nekoliko različitih stilova maske hladnjaka i felni. Najviše pažnje privlači spomenuti TrailSport sa kojim se Honda nada napraviti imidž u svijetu terenskih vozila. Takav paket donosi nekoliko dizajnerskih izmjena, kao što su mračna maska hladnjaka i branici, 18-inčne felne i nekoliko znački.

Enterijer stiže sa kožnim sjedištima, 8,0-inčnim monitorom i povezivanjem mobilnog telefona preko funkcija konektivnosti Apple CarPlay i Android Auto. Honda je posebno ponosna i na nove bezbjednosne mjere koje su sada dio standardne opreme.

Pored već onoga šta smo očekivali, kao što su silna upozorenja u slučaju opasnosti, Passport se može pohvaliti i s dodatnim elektronskim anđelima koji brinu o dešavanju na zadnjim sjedištima, pa čak i u prtljažniku ukoliko vlasnik tamo vozi kućnog ljubimca.

Naravno, TrailSport donosi i mnoga mehanička unapređenja kao što su viši klirens, zaštitu ispod vozila i pogon na sva četiri točka. Uz sve to, mjenjačka kutija nudi kraće prenosne odnose, što daju novu notu upotrebljivosti SUV-a na težim terenima.

Honda napominje da će paketi opreme biti Sport, EX-L, Touring, Elite i spomenuti TrailSport, dok su Sport i Touring eliminisani. EX-L i Elite su dostupni i sa novim 20-inčnim felnama.

Svi Passporti se mogu naručiti samo sa atmosferskim 3,5-litarskim motorom sa šest cilindara koji razvija 280 "konja" i maksimalnih 355 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na prednje ili pak na sva četiri točka, i to preko devetostepenog automatskog mjenjača.

Osvježeni Passport stiže u izložbeno-prodajne salone Amerike početkom naredne godine, a početna cijena od 32.790 dolara se ne bi trebalo izmijeniti u većoj mjeri.

(AutoRepublika)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije