Novosti

Pratite nas na Google news

Honda počinje da prima rezervacije za svoj prvi električni automobil

Honda počinje da prima rezervacije za svoj prvi električni automobil
Foto: HondaPromo | Honda počinje da prima rezervacije za svoj prvi električni automobil
N.N.

Kupci na odabranim evropskim tržištima mogu da rezervišu Hondu "e" koja je u formi prototipa predstavljena na ovogodišnjem ženevskom auto-salonu.

Za sada je ovaj urbani model na struju moguće rezervisati u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj i Norveškoj. Potencijalni kupci to mogu da učine putem veb sajta, uz polaganje depozita sa mogućnošću povraćaja novca.

Na taj način, oni će imati prioritet kada budu naručivali svoje vozilo.

Knjiga narudžbina otvara se kasnije ove godine, a prve isporuke automobila svojim vlasnicima očekuju se u prolkeće 2020. godine.

Honda je prije dvije godine iznenadila ljubitelje automobila kada je na Sajmu u Frankfurtu prikazala koncept malog električnog automobila Urban EV.

U martu ove godine, na ženevskom auto-salonu, predstavljena je pretprodukcijska verzija (e Prototype) za koju u Hondi kažu da izgleda gotovo identično kao serijski automobil koji će do kraja godine stići u evropske prodajne salone.

Japanska kompanija nije otkrila specifikacije serijske verzije, ali poznato je da "e Prototype" ima autonomiju u vožnji od preko 200 km i da je potrebno 30 minuta da se baterije dopune do 80 odsto kapaciteta.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije