Novosti

Hondini automobili nisu primamljivi Evropljanima

Hondini automobili nisu primamljivi Evropljanima
Foto: Honda promo | Hondini automobili nisu primamljivi Evropljanima

Čitava gama japanske marke u prvom kvartalu ove godine na Starom kontinentu imala je višestruko manje registracija od tržišnog lidera Peugeota 208.

Honda je u prvom tromjesečju u 2022. godini imala 18.430 isporuka u Evropi, što je zanemarljiv rezultat naspram onoga što bilježi recimo Toyota, ili korejski blizanci Kia-Hyundai. Honda Civic je u pomenutom periodu imala 1.263 prodata automobila, sa padom od 54%, što je očekivano s obzirom na to da je u pitanju odlazeći model.

SUV adut CR-V takođe nije naročito interesantan evropskim kupcima. Za njega se odlučilo samo 2.931 potrošač, što je za 21% slabiji plasman nego lani. Ipak, Honda ima određenih razloga za zadovoljstvo, jer tri modela bilježe rast prodaje. U pitanju su Honda E, zatim HR-V i Jazz.

Počnimo od posljednjeg, subkompaktni Jazz nakupio je 6.352 registracije, uz boljitak od 22%. Ipak, najprodavaniji Hondin automobil u ovom dijelu planete jeste HR-V sa 7.286 dostavljenih primjeraka. Vjerovali ili ne, ali HR-V bilježi i jedan od najvećih "pluseva" na evropskom tržištu sa rastom prodaje od nevjerovatnih 380%.

Mada se često priča o tome koliko raste potražnja za EV segmentom u Evropi, nisu svi pripadnici ove klase uspješni na komercijalnom planu.

Takav je slučaj sa Hondom E, električnim simpatičnim mališanom koji ne privlači dovoljnu zainteresovanost kupaca na Starom kontinentu. EV automobilčić je imao svega 598 isporuka, uz rast od 29%.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije