Novosti

Huawei: Novi Luxeed S7 biće superiorniji od Teslinog modela S

Huawei: Novi Luxeed S7 biće superiorniji od Teslinog modela S
Foto: Twitter | Huawei: Novi Luxeed S7 biće superiorniji od Teslinog modela S

Luxeed, proizvođač automobila koji su formirali Chery Automobile i Huawei, trebalo bi da predstavi svoj prvi model, S7, u novembru.

Luxeed S7 će raditi pomoću Chery E0X i očekuje se da će se prodavati sa parom električnih motora. Šef Huawei odeljenja za automobile, Ričard Ju Čengdong, još nije potvrdio koliko će S7 koštati, niti tačno koje karakteristike će imati, ali nije skrivao koji automobil se nada da će svrgnuti sa trona.

"Auto će debitovati krajem novembra. Biće superiorniji od Teslinog modela S u različitim aspektima", rekao je Čengdong.

Dok prodaja električnih vozila proizvedenih u Kini nastavlja da raste, raste i konkurencija uz gomilu novih proizvođača koji ulaze na tržište. Prema analitičaru Gao Šenu iz Šangaja, brend Luxeed ima velika očekivanja.

"Chery je najjači partner kog Huawei ima u razvoju pametnih automobila do sada. U Luxeed se polažu velike nade zbog uticaja koji ima Huawei i proizvodne moći koju ima Chery", naveo je Šen.

Luxeed S7 će imati Huawei HarmonyOS 4 softver i standardno će doći sa mnoštvom funkcija povezivanja.

S obzirom na to da će koristiti Chery E0X arhitekturu, očekuje se da će imati sistem baterija koji će mu omogućiti prelazak 700 km.

Takođe, Car Scoops prenosi da će imati najnoviji Huawei ADS 2.0 sistem vožnje sa LiDAR-om na krovu, 12 ultrazvučnih senzora i 11 hi-def kamera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije