Novosti

Hyundai potvrdio: Gasi se Veloster

Hyundai potvrdio: Gasi se Veloster
Foto: Pexels/Erik Mclean | Hyundai potvrdio: Gasi se Veloster

Nije da ćemo liti suze za bizarno dizajniranim automobilom o kojem bismo razmišljali samo da nam dođe u ruke u N verziji sa 280 KS, koja je u Americi čak osvojila titulu Road & Track Performance Car of the Iear za 2020.

A čak i tada treba da zažmirimo prije nego što sjednemo za volan. Ipak, treba im odati priznanje za upornost, jer je riječ o drugoj generaciji čudnog kompaktnog kupea koji ima jedna bočna vrata na strani vozača i dvoja na suprotnoj strani, prenosi B92.

Ne, ne možete dobiti drugi sa lijeve strane čak ni uz doplatu. Prema izvještaju, Hyundai Motor Company u potpunosti odbacuje ime Veloster kako bi napravila mjesta za sljedeću generaciju Kone u svojoj liniji i proizvodnim pogonima, kao i da bi u svoj dom stavila novu i odličnu Elantru N, poznatu i kao Avante N.

Nestanak Velostera uslijedio je nakon najave ranije ovog mjeseca da će originalni hečbek Ionik takođe okončati svoj "život" u julu.

Hyundai trenutno proizvodi isključivo Veloster N, dok se standardna verzija već neko vrijeme ne nudi na jednoj od proizvodnih linija Hyundaijeve fabrike Ulsan 1 u kojoj se sklapa Kona.

Sa dolaskom nove generacije sljedeće godine, smrt Velostera trebalo bi da da vetar iza uspješnijeg modela. Kao prirodna selekcija. Nakon što je Hyundai prošle godine predstavio Elantru N, naklonost tržišta - kako lokalnog tako i globalnog - preovladala je na strani limuzine u odnosu na Veloster N.

I tako loša prodaja je dodatno opala, što je sasvim razumljivo jer su ova dva automobila po pitanju performansi i performanse se preklapaju (oboje od 2.0 Turbo GDI motora ekstrakt 280 KS), dok atraktivna velika sportska limuzina nije ni četiri procenta skuplja od nikad shvaćenog kupea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije