Novosti

Hyundai želi veći uspjeh u Francuskoj

Hyundai želi veći uspjeh u Francuskoj
Foto: Hyundai promo | Hyundai želi veći uspjeh u Francuskoj

Korejci bi da naprave korak dalje u Francuskoj.

Prošle godine azijski blizanci Hyundai-Kia, ubilježili su solidnu prodaju u Galiji, no njihov apetit je daleko veći od onoga što je postignuto. Hyundai je u 2021. godini upisao 45.241 registraciju, dok je Kia stigla do 44.215 kupaca.

Ujedno, ovo je prvi put poslije dugo vremena da je Hyundai nadjačao sestrinsku Kiju na francuskom tržištu. Ove godine imaju novi cilj - 50.000 isporučenih jedinica "trikolorima".

Korejci će se osloniti na zanovljenu poprilično elektrifikovanu gamu. Glavnu riječ bi trebalo da ima Tucson, koji je i prošle godine bio dobar u Francuskoj sa 17.755 dostavljenih primjeraka. Ioniq 5 je još jedan model od kog u Hyundaiju imaju velika očekivanja.

No, ono na šta su Azijati posebno ponosni jeste činjenica da su postali profitabilniji u Francuskoj. Prosječna cijena prodatog Hyundaijevog automobila u ovoj zemlji u prošloj godini iznosila je 34.971 evro, što je gotovo 20 odsto više nego 2020. Šta više, u posljednje dvije godine, prosječna cijena Hyundaijevog isporučenog vozila u Francuskoj skočila je za impresivnih 10.000 evra, prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije