Novosti

I Lada ima crossover

I Lada ima crossover
Foto: Avtovaz | I Lada ima crossover

Lada Vesta je tržišno najpopularniji ruski model na tamošnjem tržištu, a odnedavno se nudi u avanturističkom izdanju povišenog karavana.

Sada je na posebnom događaju u Moskvi javnosti predstavljena i limuzinska verzija u tzv. Cross izvedbi.

Pomodni nastup crossovera Lada odrađuje na krajnje jednostavan način. Povećala je razmak poda od tla na 203 mm, a zatim je donji dio vozila obložila plastikom i auto postavio na 17-inčne feluge. Ako mislite da je to neozbiljno, prisjetite se ponude jednog renomiranog evropskog proizvođača koji je isti recept i isto ime koristio na svojim najpopularnijim modelima.

U svakom slučaju u Ladi su jako ponosni na ovu izvedbu, pa čak najavljuju stvaranje novog trenda, jer limuzinu sposobnu za teren još niko nije nudio (na ruskom tržištu), pojasnio je Jan Ptacek, potpredsjednik Ladinog odjela marketinga za Automotive World.

I dok je spoljašnjost ušminkana plastikom i novim bojama, iznutra je kabina osvježena novim dizajnom tkanina, te ponekim novim detaljem.

Ispod poklopca nema novosti. U ponudi ostaju benzinci, 1.6 sa 106 KS i 1.8 sa 122 KS, oba serijski usaglašena s pet-stepenskim ručnim mjenjačem. Opcijski će se nuditi automatika, takođe s pet stepeni prenosa.

Proizvodnja novog modela kreće ove godine, javljaju ruski mediji.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije